Blogger Backgrounds
style="background: url(http://thecutestblogontheblock.com/wp-content/uploads/2011/10/preciouspetalscopy.jpg) center top fixed no-repeat !important;">

slide

Sunday, 24 July 2011

jalan-jalan ilangkan stress...:-))

CUBE TEKA KTNE NI??HUUHHU
 arini aku kua prg jln2 ng fmly nah(mona).hbat x nme dia?nme glmor aku bru dpt..huhuhhu..jgn mrh ek mona...huhuhu..kitorg kua ngn kete yg mona swea iaitu viva yg d pndu oleh abg mona...then kakak dia,mona,ain n aku sndri...mula2 kitorg nk breakfast d pntai teluk ketapang..tp sprti yg d jgka...xd kdai mkn bkk pg tu..klo de pn de mknan biase je,,yg xsesuai tk bt sarapan sprti ikan celup tepung,sotong dan len2..so kitorg pergila mkn kt mydin..last2 mydin gk jd plhan kitorg..ps mkn jln2 dlm tu jp..igt nk cri shawl tp aku lpe daa wrne bj rye aku..so trpkse la tguh gk..huhuh..tkt nti slap beli membazir lak kn...then dr mydin kitorg ke mbkt,beli tket mona,aku g psi jp..smpat la aku bli sbuah novel.huhu..mmg xsah la lau x beli an..kne bli gk..ni la klo da gle nvel ni...aku xksah xdpt bli bnde len aslkn dpt bli nvel plus nvel yg best2..huhu..my fbret kot..pas g mbkt,g psr payang..mcm bese,tmpt org beli keropok so bli keropok je la kn..huhuhu...dr mbkt kitorg trskn perjalanan ke msjid terapung lak..wlpn dA hmpir 3 thun aku dp sni tp xprnh lg prg msjid tu,.,huhu...td smptla prg gk jp..then g pntai dpn tu..ps puas2 possing amik gmbr bgai kitorg pn blik smle ke unisza..dats all...huhuh..pape pn krdt to mona sbb sudi ajak aku kua then mlm lak mkn makanan ari rye,,huhuhu...
LAWA LA TU EK..~~

NI LA MASJID TERAPUNG..LAWA X

DIKENALI GK SBGAI MSJID TENGKU TENGAH ZAHIRAH

THEY ARE SIBLINGS:-))

KENANGAN..HUHU

XSKE JD PLING RNDAH.HUHU





Friday, 22 July 2011

sweet 21...^_^

ari jumaat 22/07/11,cukup umr ku 21 thun..huhuhu...jp je rse kn...mse ni mmg dlm kte xsdr cpt je berlalu...thun ni aku smbut besday ngn ain,mona dn suzi..tqvm to suzi cz treat us..xtrbls jasa suzi..:-)...trm jgk kpd smua kwn2 aku yg xputs2 wish my bsday sma ada d fb atau hp...kali ni besday xd kek..huhu...nk bt cmne...redha je la..wlpn aku xmkn sgt kek tp xlengkap rsenye kan besday tnpe kek tu...ni antre gmbr2 yg smpat aku snap td kt giant kuala terengganu....
otw ke pizza..
aku n ain...sbuk plih mknan...
ain kusyuk plih makanan..smpai xthu nk plh mne
bakal model pizza..huhuh
model ustzah pilihan di piza,..huhu
comel x??huhuhu
huhuhu...kelakar tk??
chicken wing,,nyum,nyum.
chicken baked rice...not bad la rse dea
lasagna,,,ni mona pnye
pizza hawaian chicken
byk x kitorg mkn??licin kot,..huhu
muka penat mnghabiskan makanan..huhu
nothing to say:-)
cke cangat2...huhu
ber3..sbb suzi jual mahal tyme nk amik gmbr ber4..huhu
ske sgt kalo dpt bergmbr ek?
bakal pekerja di pizza

Sunday, 17 July 2011

ramadhan..kembali lg.

salam..da lme rsenye x update blog ni kn...d sbbkn kekangn mse dan bz ngn komitmen.so xley nk update sllu..huhu...cme kdg2 je smpt edit n tmbh pe yg prlu..mcm hdp gk..perlu pembharuan..sdr x sdr da 7 bln kte di thun 2011 kn..kejap sgt mse berlalu skrg...rmadhan pn da mkin hmpir..aku hrp rmadhan kli ni akn ubh pe yg sptutnye..aku xnk hdp dlm kenangn lgi..bia la pe yg berlalu stu penglaman yg prnh terjdi dlm hdp aku,,,,i noe evrything happen for a reason...aku hnye insan biasa,x mampu tolak smua tu..mgu ni aku blik umh,tp jap je rse,mcm xpuas dp umh...mse berlalu ngn cpt skli..aku blik ngn syera n suzi je kli ni...xbyk tmpt kmi prg tp munduk n kbmall adalah destinasi wjb aku stiap kli blik my hometown...bak kate org ujan emas d ngri org lbh baik ujan batu di negeri sndri...mmg best g munduk tu sbb smua brg2 dia murah sgt berbndg tmpt kte...mmg la x branded tp pe de pd brg jenama kn??uhuhuh..nk pakai yg branded skli skla ley la.klo sllu mhu kopak gk aku....xsbr nk blik umh lg,,,aku ske sgt dop umh berbndg dp d u wlpn aku dpt mcm2 pnglaman tp stress tu xkn prnh hlang,...ni antra gmbr2 suasana d munduk..hope u all enjoy to see dis pic..:-)

dhia..kt kdai mkn.

my lovely ummi n mek kepek.

lawa x??ni smua dorg bt mcm gelas tau then mnum air lam tu..

my familu..adib,hasya n mya..

pndngan dr sbrang thai ke mlaysia..

tgkla betapa rmainye nk g munduk ni

pasar2 di munduk

suasana di munduk,thailand.

Saturday, 16 July 2011

Pesawat Kepunyaan PTI Sem5


Di Kuala Terengganu International Airport(KTIA) kelihatan sebuah kapal terbang segera berangkat menuju ke destinasinya iaitu Jeddah(Makkah). Kapal terbang Air 4/3 third class bergerak meninggalkan landasan dengan tersendri dan memukau para penonton.Pilotnya pada penerbangan kali ini iaitu Ameer memandu pesawatnya dengan begitu bergaya sekali dan berhati-hati(al maklumlah first tyme mengendalikannye). Dia turut di bantu oleh pembantu peribadinya kapten Fadzil yang lebih di kenali Kechik.Beralih ke arah para penumpang pula,kelihatan penumpang di depan sekali iaitu Fifah dan Pika atau lebih di kenali B.D dan M.U, sedang berbisik membiarkan Mashi sendirian melayan perasaan.Kita ke corner seterusnya,kelihatan seorg penumpang pesawat iaitu Lin sedang mengira duit hasil jualan budu sedap di dalam pesawat,tanpa menghiraukan Jannah,sedang mengintai duitnya itu menyebabkan matanya menjadi juling.Virus itu juga terkena pada penumpang Anis.":Tepi....tepi...aku nk menyapu ni".kedengaran suara 2 orang pramugari yang mempunyai ketinggian setaraf zirafah di ketuai oleh Anne dan di bantu oleh Eqa yang di import khas dari Thailand,sibuk membersihkan pesawat.Tiba-tiba suasana menjadi sunyi apabila kedengaran alunan sumbang dari penjuru belakang pesawat,suara itu adalah milik Mona Moni dan Ika yang di datangkan dari Johor dan Kelate.Alunan muzik itu menyebabkan jiran mereka iaitu Ain  terjeluak mendengarnya.Di bahagian kanan pesawat,kelihatan tiga orang anak teruna,sesuailah jadi calon menantu yang baru di kenal pasti ialah,Anip,Bulat dan Poji sedang tekun membaca.Kitorg cuba mendekati mereka dan mencari rahsia buku tersebut,Alamak!!!!!!!!!!!  terkezuttt beruk kitorg apabila di kenal pasti mereka sedang membaca buku Doraemon keluaran terbaru Comic House Sdn. Bhd...Hisy... hisy...hisy.... kusyuk betul.Kah...kah...kah....!!!Kedengaran suara sekumpulan penumpang dari perkampungan ulu membuat kecoh dengan ketawa gergasi mereka,iaitu Arip dan Azim, asyik menonton televisyen bersama Nisa' dan Intan.Mereka kusyuk menonton rancangn kegemaran mereka iaitu Teletubbies sambil mendendangkan lagunya "tinky-winky,Ptoosie,Lala,Po".Turut bersama mereka yang menonton rancangan tv ialah Jiha dan Syera,siaran klasik kesukaan mereka iaitu Sailormoon.Kita beralih arah pada penumpang yang menggamatkan kelas iaitu Ct n Lina,mereka sedang kusyuk membaca buku sejarah dunia yang bertajuk Asal Usul Mr Bean.Tiba-tiba pesawat menjadi huru hara apabila penumpang sisi kanan pesawat yang asyik keluar masuk tandas menyebabkan udara yang segar bertukar menjadi busuk sekali,dia ialah Izzati,ini di sebabkan oleh asam jeruk yang di beri oleh Eman.Akibatnya mereka terkena virus yang mesti di pandang serius iaitu cirit-birit.Dalam kekalutan berlaku tiba-tiba terdengar suara Raisah bergema mengumumkan penumpang paling senyap di menangi oleh Suzie,dan dia berjaya memenangi kereta sorong BWM 33.5 tajaan Pakcik Kafe Sdn. Bhd. serta penginapan selama-lamanya di pondok jaga dan dibenarkan mkan nasi ayam yang di taja oleh Indah Cafe Sdn Bhd dan Kafe Unisza.Seketika kemudian kedengaran suara sumbagn ala-ala thai kepunyaan Ismat "kopkunnaka" yang diimport khas dari Yala menyatakan pesawat akan mendarat sebentar lagi."Hore..." kanak-kanak Ribena tersoarak bahagia.Di harap semua penumpang pesawat Baek Punya tidak berkcik hati ngn lawak story ni.Jika ada slah silap terkasar bahasa mohon maaf ek...:-)