Blogger Backgrounds
style="background: url(http://thecutestblogontheblock.com/wp-content/uploads/2011/10/preciouspetalscopy.jpg) center top fixed no-repeat !important;">

slide

Wednesday, 20 March 2013

setahun sudah berlalu























pejam celik pejam celik sekejap je kan setahun itu berlalu.2012 meninggalkan kita dengan penuh kenangan dan memori.saat dan ketika ini kita semua warga pti 09/10 unisza masih lagi di sarawak.hari-hari terakhir kita disarawak.masih tersemat dalam memori ini,malam 20hb mac 2012 kita semua pergi dinner.lepas balik dinner tu kita buat jamuan terakhir kali mungkin.kita semua memberi ucapan terakhir.masih terngiang2 di telinga ini kata-kata terakhir daripada rakan-rakan seperjuangan.masih terbayang dimata ini seorang demi seorang sebak mengalirkan airmata.kenangan yang tak mungkin pernah kita lupa.kita balik ke rumah masing-masing dengan seribu satu kenangan tersemat di memori.masih aku terasa hangatnya pelukan rakan-rakan seperjuangan ku di lcct.tempat perpisahan kita semua.kali terakhir kita berjumpa di lcct dan berjanji akan berjumpa pada hari konvokesyen kita.sekarang waktu konvo sudah berlalu jua.entah bila kita akan bertemu lagi.sukar kan nak membuang semua kenangan indah mahupun pahit.aku pasti kenangan pahit jua buat kita tersenyum bila terkenang kembali.susah nak percaya tapi itu lah hakikat.aku bangga ada sahabat-sahabat seperti kamu semua.sepanjan di sarawak pelbagai kesulitan kita lalui bersama.hingga saat kita nak balik di airport pelbagai perkara yang berlaku.lina hilang pass dia.dan kita terpaksa membayar berkongsi duit untuk membayar lebihan muatan.kita berlari untuk ke boarding pass sebab group kita paling lambat sedangkan flight dah nak berlepas.pengalaman pergi negeri orang tanpa pengawasan sesiapa.hanya kita-kita yang saling menjaga diri antara satu sama lain.aku terlalu ingin berjumpa kamu-kamu semua.bila agaknya kita semua akan ada waktu yang lapang untuk membuat reunion.sekarang semua dah bz dengan komitmen masing-masing.kamo semua sahabat sejati saya hingga ke syurga insyallah.




Goodbye to you my trusted friend
We´ve known each other since we
Were nine or ten
Together we´ve climbed hills and trees
Learned of love and abc´s
Skinned our hearts and
Skinned our knees

Goodbye my friend it´s hard to die
When all the birds are singing
In the sky
Now that spring is in the air
Pretty girls are everywhere
Think of me and i´ll be there

We had joy we had fun we had
Seasons in the sun
But the hills that we climbed were
Just seasons out of time