Blogger Backgrounds
style="background: url(http://thecutestblogontheblock.com/wp-content/uploads/2011/10/preciouspetalscopy.jpg) center top fixed no-repeat !important;">

slide

Sunday, 12 February 2012

semua itu hanyalah sejarah nan lalu

Selalu kite bertanya pada hati kita,mengapa masih ada airmata ini,mengalir walau tika kita melepaskan cinta itu,berlalu pergi dengan hati yang rela..Dan kita memandang sayu pada bayang yang berlalu,dengan hati yang berat....

 Menangisi keseorangan dalam menjejak perginya wajah yang pernah membuatkan kita bahagia...sedangkan kita ikhlas melepaskan cinta itu berlalu namun mengapa mesti ada lagi air mata yang mengalir tanpa ada belas??

                   Bila sedang diri merasakan adanya cinta,semua orang pandai berbicara tentang cinta..beruntunglah mereka yang punyai bahagia tika cinta itu hadir...


 Dan kadang kita merintih sayu...mengenang kembali wajah bahagia yang pernah bertemu..mengapa masih ada rindu tika tiada lagi kembali waktu itu..dan masih lagi merasakan dalam yang amat pada kenangan yang mengusik jiwa..walau kita tahu,masa yang dulu takkan waktu berputar..mengapa masih ada bayang semalam tika wajah itu sudah tiada lagi di sisi?

                Bercinta memang mudah,untuk dicintai juga mudah.tapi untuk dicintai orang yang kita cintai,itulah sukar diperolehi.


Kita kadang selalu saja asyik melayani perasaan saban hari..seolah itu saja yang di minda tanpa memikirkan hal yang lebih penting dari soal hati...Lemah kita dalam menghadapi hari mendatang dan berkejaran mencari cinta seolah difikirkan sudah hilang.

Dan kenangan itu selalu datang dan sering mengusik jiwa, pada masa kesunyian atau di kala sepi yang panjang..kenangan sering dikaitkan dengan pengalaman yang manis atau kenangan yang tidak dapat dilupakan...kenangan akan terus mekar untuk diingati dan amat susah dilupa..

                                Buat seseorang yang kamu masih mencintai dan menaruh harapan, kamu pasti akan selalu mengingat setiap kejadian yang kamu lalui bersama dia, dan saat itu mata kamu pasti berkaca,.kerana saat bersama si dia tidak akan berulang lagi.. dan kerana setiap saat bersama si dia adalah saat yang amat berharga..


Dan jika ditakdirkan menjadi hak kita,sudah tentunya kita akan perolehi..apa yang kita faham tentang takdir dan ketentuanNya..siapa lah kita untuk terusa mengeluh dan menidakkan kebenaran yang telah ditentukanNya..kita cumalah hamba ALLAH yang mana wajib mempercayai dan menerima Rukun Iman.

             Jangan melepaskan apa yang berada berhampiran dengan kita bermimpikan apa yang jauh daripada kita...


Kadang-kadang kita selalu dengan khayalan diri kita dan masih mengharap cinta itu milik kita..sedangkan suratan telah nyata dan masih lagi kita tidak dapat menerima kenyataan itu..hakikatnya kita telah berpisah dan mungkin cinta itu sudah pudar..tapi kerana kita sombong diri atau tidak dapat menerima kenyataan,dan kita selalu saja menceriakan diri kita dengan satu perbohongan yang nyata,..menanti dan menunggu cinta yang tidak pasti.

Itu lah kita,selalu tertewas dengan bisikan halus menyedapkan hati kita,membuatkan kita terus dalam lena yang panjang..

Sedarlah dan kembalilah ke alam yang nyata..cinta itu bukan milik kita lagi..cukuplah sudah merindu dan meratapi perginya rasa itu yang kita rasakan cinta..sebenarnya itu bukan lagi cinta sejati..tidak melepaskan apa yang bukan milik kita..sedangkan masa yang berlalu tidak menunggu kita..sesungguhnya kita dalam kerugiaan yang nyata..membazirkan perasaan dan masa hanya kerana masih lagi tidak dapat menerima hakikat,..

                  Jangan diharapkan satu mimpi indah menjadi nyata jika ianya masih lagi di dalam lena yang panjang..

Saturday, 11 February 2012

siku ku sAKIt

petang tadi kitorang bermain game,.sape 'kitorang' yang aku maksudkan ialah aku sendiri,ain,mona,anne,jannah,fatin,lina n syera.mula-mula main bola kaki tiga.main kejap je dah pancit,memang penat gila lah,huhu.tak larat kot nak lari,at the last aku mengalah je dari dikejar.and then kami bermain getah,memang best sangat2 plus dah lama tak main,dulu teringat dekat kampung selalu main petang-petang.sungguh indah saat tu.aku memang main sungguh-sungguh petang tadi dah alang-alang nak main kan.huhu..berapa kali kot aku terbaring jatuh tergolek atas rumput tapi seriously im so excited,bila malam menjelma badan-badan aku dah sakit,terutama pinggang aku,dan siku aku rasa sakit sangat.mungkin kesan jatuh tadi kot.masa main dan lepas main tak rasa apa-apa.dah malam mula lah semua sakit-sakit.tapi nak buat macam mana terima jelah kan.sekarang dah pukul3 pagi tapi kami (mona,lina,jannah,ain) masih bersengkang mata membuat tesis yang perlu di submit ari ahad ini iaitu 12/2/2012.disebabkan selama ni tesis kami buat dengan tidak bersungguh-sungguh so malam ni terpaksa lah bertungkus lumus untuk siapkan sebelum tarikhnya kerana tanpa tesis ini kami tidak boleh graduate.mungkin sekarang amat-amat perit kami rasakan untuk menyiapkan tesis ini tapi bila lepas ini kami akan mengenangkan saat ini bila semua dah berjauhan nanti.cerita pasal berjauhan ni.aku hanya ada dua minggu lagi selepas tu aku akan cuti study week selama seminggu and then aku akan exam sebanyak lima paper sebelum menghabeskan pelajaran aku di unisza selama tiga tahun.exam kali ni agak mencabar sebab memang tak ada gaps pun.tapi takpe lah cepat sikit kot habis.memang tak sabar rasanya nak habiskan pelajaran di bumi unisza ni.terlalu banyak kenangan pahit sepanjang belajar disini.tapi aku dapat kenangan yang paling istimewa iaitu berjumpa dengan kawan-kawan sekelas yang sangat gila-gila.kadang-kadang kerisauan ini di timbuk di hati kecil adakah aku akan dapat serasikan diri di tempat lain sepertimana aku serasi dengan kawan-kawan aku dalam kelas diploma pentadbiran islam.apa-apa pun dalam masa yang amat singkat yang ada ni aku ingin sangat habiskan masa dengan semua kawan-kawan aku agar aku dapat ciptakan kenangan dan habiskan masa bersama mereka sebelum semua masing-masing pulang ke tempat asal,thats my wish..^_^

Wednesday, 8 February 2012

biarkan dia pergi

Jika kita benar benar menyayangi seseorang...
Maka biarkan dia pergi dengan kebahagiaanya..

 Kerana kebahagiaanya akan membuat kita bahagia jika kita betul-betul
sayanginya...
Kerana gembiranya dia akan buat rasa itulah hadiah dari diri kita.

 Saya menyayangi awklah sebab saya melangkah pergi,demi kebahagiaan awak..
Saya doakan supaya suatu hari nanti awak akan temui apa yang awk cari..

Supaya suatu hari nanti awak akan memahami apa erti SAYANG sebenar...
Supaya suatu hari nanti awak akan dapat mengetahui,, bagaimana betapa SAYANG seseorang dan semoga awk takkan pernah terlewat untuk menghargainya...

forgive n forget

melupakan dy adalah y g terbaek untk diri ak . ya allah , kuatkan lah diri ni . sesungguhnya , hati ni maseh terlalu sayang . tp ak percaya , ni sume takdir :')  hati org tak boleh dipaksa . arini ak dapat satu lg cerita , tbe2 ak tersedar , ak tau ape yg ak wat ni salah . ak da bazirkan airmata ak hanya untk dy tiap2 malam . sedangkan dy ? bahagia ngn org lain :'( ya allah , ak rindu dy . tp dlm masa yg sama ak kene relakan sume ni . aku kene lupakan ! lupakan ! lupakan dy !  ya allah , ak cube tersenyum bile tgk dy bahagia , tp hakikatnya , ak menangis :'(   ak kene lupakan ape yg da jadi , ak xleh trus menerus mcm ni . ak kene kuat , mencari yg lain seperti dy ?? oh tidak sama sekali , ak bkn mcm tu . hati ak bukan senang di tukar ganti .. dan ak tidak lagi menunggu si dy untk kembali :") ya !! aku lebih senang hidup sendiri . . bak kata org , dalam setiap perhubungan perlu ad pengorbanan . xpe , ak korban kan perasaan sndiri untk tgk org len bahagia .. 
# ya allah ya tuhan ku , kau berikanlah dy kebahagiaan . sesungguhnya dy juga berhak untk bahagia .. walaupun sesungguhnya hati ak ni tak sanggup melihat kebahagiaan dy bersama orang lain . wahai hati , bersabarlah .... berhentilah kau menangisi pemergian dy . wahai airmata ku , berhentilah kau dri trus mengalir ... mata ku ini da terlalu penat untk menangisi kekecewaan ni ..lupakan segala2nya tentang dy :) kerana ak juga berhak bahagia ..FORGET N FORGIVE .