Blogger Backgrounds
style="background: url(http://thecutestblogontheblock.com/wp-content/uploads/2011/10/preciouspetalscopy.jpg) center top fixed no-repeat !important;">

slide

Monday, 9 January 2012

kadang-kadang melepaskan,mempunyai erti bahagia.

...Kecewa bercinta bukan bermakna matlama dunia kita sudah pun berakhir..jangan kerana ditinggalkan oleh mereka,kita duduk termenung bertemankan airmata..sedangkan mereka sedang berbahagia dengan kekasih mereka yang baru..


Bahagia itu hadir di dalam hati kita walau kadang orang memandang kita tidak bahagia.Kerana bahagia itu tidak semestinya bersama dengan orang yang kita sayangi. Kadang bahagia itu terserlah melepaskan dan merelakan dengan ikhlas melihat orang yang kita cintai hidup bahagia walau bukan dengan kita...

Kadang kita merasakan bila kita dapat bersama sama dengan insan yang kita merasakan ada cinta antara dua hati adalah satu kebahagiaan yang kita cari selama ini. Sedang kita sendiri masih kabur di dalam mencari sesuatu yang di panggil bahagia. Adakah kita pasti dan yakin, bahagia itu ada bersama kita bila kita memiliki orang yang menyintai kita dan kita jua menyintai dia.. Itu lah kita, amat pasti pada suatu suratan yang kadang jua mempunyai kegagalan pada akhir cerita..

 Dan kenangan itu selalu datang dan sering mengusik jiwa, pada masa kesunyian atau di kala sepi yang panjang.. Kenagan sering dikaitkan dengan pengalaman yang manis atau kenangan  yang tidak dapat dilupakan..Kenagan akan terus mekar untuk diingati dan amat susah untuk di lupa..

 Buat seseorang yang kamu masih mencintai dan menaruh harapan, kamu pasti akan selalu mengingatu setiap kejadian yang kamu lalui bersama dia, dan saat itu mata kamu pasti berkaca, kerana saat bersama si dia itu tidak mungkin  berulang lagi.. dan kerana setiap saat berlalu bersama dia adalah saat yang amat berharga..

 Kita akan selalu leka akan perkara yang selalu asyik di buai perasaan sedangkan berada kita di sini bukanlah untuk menyesali perkara yang lepas..Namun sekuat mana kita untuk melupakan, kuat lagi kenangan itu datang mengusik di sanubari..

 Dan bahagia itu juga bukanlah satu kepastian yang kekal selamanya. Pasti ada dugaan dan ujian yang datang menimpa menduga sejauh mana kekuatan di dalam diri kita untuk mengatasinya. Dan di situ lah kita tahu adakah kita mampu untuk melawan arus sesuatu permasalahan yang timbul pada sesuatu kesusaha,.

Merindui seseorang yang bukan menjadi milik kita lagi dan kenangan yang terukir amat mengusik jiwa..


Dan bila kita di uji, seharusnya kita sebagai hamba ALLAH bersabar dan melakukan yang terbaik supaya sesuatu perhubungan yang terjalin dapat dipertahankan. Di dalam menghadapinya kita harus ada usaha, kemudian berdoa dan bertawakal kepada ALLAH..

 Hidup kita bukan untuk memperjuangkan cinta sesama insan.. Walau itu menjadi lumrah di dalam kehidupan kita, tapi letakkan yang utama di dalam hati kita cintakan ALLAH, seterusnya Rasul,.Cubalah untuk memperbaiki sikap kita yang semakin hari semakin jauh dalam mencari hakikat.. Menangislah tika iman kita semakin hilang dan tabahlah hati bila cinta sesama manusia tidak kesampaian..0 comments: